Handelsbetingelser
Salgs- og leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelserne er bindende for dig, og du bør derfor læse dem grundigt igennem – særligt bestemmelserne vedrørende priser, leveringsbetingelser, returret og reklamationer. Hvis du har spørgsmål, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte BY LUNDBEK. Bemærk venligst, at vi forbeholder os ret til løbende at opdatere vores salgs-og leveringsbetingelser.

Generelle oplysninger

BY LUNDBEK
Torvegade 78B
7160 Tørring
Email: allan@bylundbek.dk
CVR: 44183013

Hvilken service tilbyder vi?

Når du bestiller en gardinbus opmåling, så får du:

 • Fremvisning af stofprøver i dit eget hjem
 • Opmåling af professionel gardinmand
 • Tilbud på nye gardiner
 • Tilbud på opsætning af gardinerne (Du vælger, om vi eller du skal sætte dem op)
 • Efter opmålingen modtager du et tilbud via e-mail. BY LUNDBEK garanterer at alle mål passer til dine vinduer. Du er selv ansvarlig for at kontrollere farve/stof valg

Garanti på opmålingen


Vi garanterer at de mål som gardinmanden opmåler er korrekte. Du slipper således for at stå med nogle gardiner som ikke kan bruges.

Gardiner som produceres efter dine mål har en produktionsmargin på +/- 3mm. 
Vær opmærksom på, at BY LUNDBEK ikke tilbyder opmålingsgaranti, når man selv laver opmålingen.

Ordreafgivelse og indgåelse af en aftale forudsætter, at du er fyldt 18 år og er myndig.

Forudsætningen for, at vi kan ekspedere din ordre er, at du med din ordreafgivelse accepterer:

 • Handelsbetingelserne for BY LUNDBEK, som er oplyst her.
 • At vi registrerer dit navn, mobiltelefonnummer og e-mailadresse med henblik på at kunne ekspedere din ordre og kunne komme i kontakt med dig, i fald der opstår leverings-problemer.
 • At vi alene registrerer oplysninger vedrørende dit Visa/Dankort eller andre betalingskort med henblik på at kunne ekspedere din ordre.
 • At vi anvender en betalingsserver til verifikation af dine kortoplysninger. Alle overførsler af data sker med sikker SSL-kryptering
 • At aftalen indgås i henhold til dansk lovgivning og danske domstole.

Forbehold for prisændringer m.v.


BY LUNDBEK tager forbehold for prisændringer, tastefejl og udsolgte varer.

Betaling

Ved BY LUNDBEK tilbyder vi gratis rådgivning, opmåling og tilbud på gardiner. Når tilbud godkendes af kunden, skal der betales et depositum på 60 % af det fulde beløb – herefter bliver ordren sat i gang. Den resterende del af beløbet trækkes automatisk på dit kort, når montering er færdigmeldt af vores montør. Et køb kan ikke gennemføres uden betaling af depositum, da vi udelukkende handler med produkter der fremstilles specielt efter dine behov og specialmål.
Betaling kan også ske ved kontooverførsel.

Vælger du selv at monterer dine gardiner vil det fulde beløb blive trukket på dit kort ved køb/ igangsætning af bestillingen. Varerne vil blive sendt direkte til din adresse.

Elektronisk ordrebekræftelse

Hvis du ikke modtager meddelelser fra os vedrørende ordrebekræftelse og/eller godkendelsen af dit betalingskort, opfordrer vi dig til straks at kontakte os. Vi ønsker at behandle din ordre hurtigt og effektivt, men er ikke ansvarlig for forhold, der kan skyldes problemer eller fejl i den elektroniske kommunikation.

Forsendelse og levering

 • Leveringstiden er forskellig på de pågældende produkter. Der kan dog i visse situationer forekomme forlænget leveringstid. Varen leveres normalt indenfor 10-20 hverdage. Er en vare forsinket, vil du, såvidt muligt, få besked via e-mail eller telefon.
 • Ved køb uden montering leveres varen til dig eller til nærmeste pakkeshop – alt afhængigt af produktstørrelse. Indbæring af varer er ikke inkluderet.
 • Forsinkelse, der skyldes kundens forhold, fx angivelse af en forkert leveringsadresse, eller en omstændighed, som kunden bærer risikoen for, eller force majeure, kan ikke påberåbes af kunden.
 • Du vil modtage en mail med Track & Trace-link, når gardinerne afsendes.
 • Har du bestilt gardiner med montering, vil du blive kontaktet telefonisk, så snart gardinerne er færdigproducerede med henblik på at aftale tid for montage.

Fragtskade
Vi opfordrer dig til at undersøge varen for transportskader ved levering. 
Modtages en pakke, hvor emballagen er synligt beskadiget, bukket, hullet eller trykket opfordres denne til at modtages med forbehold eller nægte modtagelse. Venligst informer os med det samme i tilfælde af synlige fragtskader på allan@bylundbek.dk – gerne med billeder som dokumentation. Ordren sættes derefter på ny i produktion, og der må forventes en leveringstid på cirka 14 hverdag.

Hvis en vare/ordre forsvinder i transporten, vil denne blive efterlyst hos den pågældende transportør. Såfremt pakken ikke er fremkommet efter 10 hverdage vil der blive produceret en ny ordre.

Levering i Danmark

Levering på adressen sker med vores montør eller GLS/Danske Fragtmænd. 
På alle køb pålægges et fragtgebyr afhængigt af den valgte forsendelsesform, produkternes størrelse samt oprindelsesland. Fragtgebyret dækker alle fragt og ekspeditionsomkostninger.

Fortrydelsesret

 • Ifølge forbrugeraftaleloven er der 14 dages fortrydelsesret, men da vores produkter fremstilles specielt efter dine behov, bortfalder fortrydelsesretten når produktionen/tilpasningen påbegyndes. Når du godkender tilbuddet og ordren sættes i gang accepterer du samtidig at produktion og specialtilpasning kan påbegyndes, og at fortrydelsesretten dermed bortfalder. Fortryder du købet, vil vi anmode dig om at kontakte os snarest muligt, da vi vil forsøge at stoppe ordren og dermed hæve købet for dig.
 • For ikke specialfremstillet varer løber de 14 dages fortrydelsesret fra den dag af, hvor du har modtaget varen.
 • Tilbagebetaling af købsbeløbet kan ske, hvis du efter ordreafgivelse fortryder, og det kan lykkes os at få fat i fabrikanten inden produktion er startet.

Reklamationsret

 • Reklamationsretten betyder, at du som kunde kan klage over fejl og mangler ved produktet som er købt hos os i 2 år fra modtagelsesdatoen. Du skal reklamere i rimelig tid efter du har konstateret manglen. Hvis du reklamerer indenfor to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig. 

Når du ønsker at reklamere over et produkt, bør du først kontakte os og herefter skal produktet indsendes til os på vores adresse. Som forbruger har man 2 års reklamationsret, hvilket betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig at reklamationen er berettiget.
 • Når du modtager de købte varer, skal du straks foretage en undersøgelse af det købte, herunder nøje efterse det leverede for at konstatere om det lider af fejl og/eller mangler. BY LUNDBEK er ikke ansvarlig for fejl og/eller mangler, der er en følge af ukorrekt eller utilstrækkelig vedligeholdelse fra din side, uautoriserede ændringer, montering, der ikke er udført af BY LUNDBEK eller en af BY LUNDBEK anvist samarbejdspartner, samt ukorrekt brug, som falder udenfor monterings-vejledningen, vedligeholdelses-vejledningen og/eller de specifikationer eller instruktioner, der er angivet af BY LUNDBEK eller i øvrigt følger med de bestilte varer. Såfremt de købte varer lider af en fejl eller mangel, som BY LUNDBEK er ansvarlig for, kan Købelovens mangelregler finde anvendelse, dvs. at vi vil tilbyde at afhjælpe fejl eller mangler ved f.eks. at reparere produktet. Hvis det er relevant, kan BY LUNDBEK dog også tilbyde at levere et tilsvarende nyt produkt, der opfylder aftalen med dig. Hvis den ene løsning er uforholdsmæssig meget dyrere end den anden, kan BY LUNDBEK dog selv vælge. Hvis vi ikke kan afhjælpe en fejl eller mangel på tilfredsstillende vis eller levere et tilsvarende produkt indenfor rimelig tid uden udgift og uden væsentlig ulempe for dig, kan du kræve afslag i prisen. I tilfælde af erstatningsansvar ydes alene godtgørelse efter varens fakturerede værdi. BY LUNDBEK fraskriver sig ansvar for tabt arbejdsfortjeneste, dagbøder og andre eventuelle tab. Er reklamationen berettiget refunderer vi naturligvis også dine (rimelige) fragtomkostninger.
 • Kunden sender en reklamation på mail, hvori fejlen beskrives, billeder vedhæftes som dokumentation. Det er ikke et krav, at gardinet er forsøgt monteret i vinduet, men det skal f.eks. fremgå tydeligt af billededokumentationen, at gardinet er for bredt til at passe i vindueskarmen eller for kort, til at have den funktion, som gardinet er tiltænkt.
 • Er reklamationen berettiget, sørger vi for nye produkter og refunderer dine eventuelle (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.
 • Der gives ingen garanti mod termiske brug – her må ejerens forsikring selv dække. Der kan være rigtige mange årsager til at et termisk brud opstår i ens rude – og det er derfor svært at fastslå, hvad der er den nøjagtige årsag til, at sådan et brud opstår. Vil man sikre sig bedst muligt mod termisk brud, bør man anvender hærdet glas, idet termiskhærdet floatglas tåler op til 200 grader celcius temperaturforskelle i glasset. Er du i tvivl om, hvilke glastype du har, så spørg din glasleverandør, inden du bestille gardiner.
 • Varer må kun sendes retur efter forudgående aftale. Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt per efterkrav.
 • Ved erhvervsbrug/ erhvervskøb bortfalder de 24 måneders reklamationsret og overgår i stedet til 12 måneders garanti.

Klageadgang

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette skriftlig henvendelse til BY LUNDBEK på e-mail: allan@bylundbek.dk.
Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

Nævnenes Hus
Toldboden 2
8800 Viborg
www.naevneneshus.dk

Er du forbruger med bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her – https://ec.europa.eu/odr

Vigtig viden om gardinerRullegardiner
Ved størrelser over 180 cm kan der forekomme samlinger af stoffet. Dette gøres kun hvis det er nødvendigt. Rullegardiner med en bredde på over 180-200 cm (stofafhængigt) har større beslag end rullegardiner under 180-200 cm.
Vi anbefaler at bredden udgør mindst 50% af højden og maximale højde er 160cm, for at undgå at gardinet ruller skævt.

Plissegardiner
Hvide plissegardiner fremstår gullige når de trækkes sammen med mindre man vælger kridhvidt stof. 
Plissegardiner skal bruges dagligt for at folderne vedbliver. Bruges gardinet ikke dagligt risikere folderne at forsvinde, hvilket ikke er omfattet af garantien.

ADVARSEL – Børnesikkerhed (EN 13120)

 • Små børn kan blive kvalt i løkken af kæder, bånd og snore, der bruges til betjening af gardinprodukter. De kan også vikle snore omkring halsen.
 • For at undgå at børn bliver kvalt eller viklet ind i snore, bør snorene holdes udenfor små børns rækkevidde.
 • Placer senge, vugger og andre møbler således at disse ikke kan bruges til at komme tæt på produkterne.
 • Bind ikke ledningerne sammen. Sørg for at ledningerne ikke drejer sig og laver en sløjfe.
 • For at reducere risikoen for en sådan ulykke skal de medfølgende sikkerhedsanordninger installeres og bruges i henhold til installationsvejledningen på disse anordninger.

Når du vælger betjeningsløsningen til børnesikkerhed i din bestilling, så vil der medfølge godkendte beslag til fastgørelse af kæde/snor, samt vejledning til montering af dette.
BY LUNDBEK anbefaler at du følger disse vejledninger, samt vælger denne betjeningsløsning på dine gardinprodukter. Ved at acceptere vores handelsbetingelser accepterer du samtidig at BY LUNDBEK anbefaler at du vælger børnesikkerhed til din betjeningsløsning.